Millesse saab Change'i äppis investeerida?

CFD trading
July 30, 2023

Mida Change äpp pakub?

Change äpis on saadaval lai valik aktsiaid, indekseid, valuutasid, krüptorahasid, väärismetalle ja toormeid. Siin postituses saad neist lähemalt lugeda.

Aktsiad

Aktsiaid on mõistlik osta siis, kui Sul on usku mõne kindla ettevõtte eduloosse. Selleks võib olla näiteks Apple, Tesla või Netflix. Äpis saab valida, kas ostad kogu aktsia või murdosa sellest. Kui Apple aktsia maksab näiteks €200, siis võid €25 eest osta sellest tükikese. Meie aktsiate valikus on pea kõik populaarsemad ettevõtted ning see nimekiri täieneb ka tulevikus.

Börsil kaubeldavad fondid või ETFid

Börsil kaubeldavad fondid on hea viis oma investeeringute hajutamiseks, sest niimoodi saad investeerida suurde hulka firmadesse ühe sammuga. Näiteks võid valida S&P 500 indeksi, mis koosneb viiesajast suuremast Ameerika Ühendriikide ettevõttest. Võid ka otsustada kinnisvara või biotehnoloogia ETFi kasuks, mis koondab endas vastavalt kas kinnisvara- või biotehnoloogia firmasid üle maailma.

Krüptorahad

Krüptorahad on viimaste aastate üks enim kõneainet pakkuv tõusev varaklass. Kõik sai alguse bitcoinist, aga tänaseks on plokiahela tehnoloogia sektor kasvanud palju suuremaks ning tegijaid on tulnud juurde. Change äpis saab ligi laiale valikule krüptorahadele olgu selleks Ethereum, Solana, Cardano või teised.

Valuutad

Change äpis kaubeldes saad valida suure hulga valuutade seast. Esindatud on nii kõige suuremad kui ka vähetuntumad valuutad alustades Ühendriikide dollarist lõpetades Taani krooniga.

Nafta, gaas ja teised toormed

Kauplejate seas on nafta üks enim eelistatud instrumentidest ning sama saab ka öelda Change kasutajate kohta. Lisaks naftale on äpis valikus gaas ja teised.

Väärismetallid

Väärismetallide sõpradele pakub Change äpp kulda, hõbedat, pallaadiumi ja plaatina.

Kes saab Change äppi kasutada?

Change äpp sobib hästi nii pika vaatega investorile kui ka kauplejale. 

Pika vaatega investori eelistused - aktsiad*, indeksid*, krüptorahad, väärismetallid

Pika vaatega investor mõõdab oma investeerimisotsuse tulemuslikkust aastates, kui mitte kümnetes. Heal juhul teeb ta mõne tehingu kuus ja vaatab investeerimisportfellile peale korra nädalas. Sellisesse portfelli sobivad hästi aktsiad, indeksid, krüptorahad ja väärismetallid. 

Change'is saad osta, müüa või vahetada murdosi aktsiatest ja indeksidest. Meie unikaalsus peitub selles, et meie meeskond ostab tegelikult aluseks olevad aktsiad ja indeksid Change'i bilanssi. Me justkui kogume kliendi aktsiaoste kokku - teeme seda selleks, et anda Sulle võimalus omandada murdosi aktsiatest ning samal ajal hoida Sinu kulud võimalikult madalad. See on hea variant juhuks, kui oled pikaajaline investor ja soovid oma portfelli tasapisi madalate kuludega kasvatada.

Füüsilise krüptoraha ostmine on hea võimalus neile, kes soovivad pikemaajaliselt krüptovaluutasid omada. Erinevalt spekulatiivsest kauplemisest, annab see krüptovaluuta füüsilise omandi, mis tähendab, et saad neid hoida nii pikalt kui soovi on.

Lühikese vaatega kaupleja eelistused - hinnavahelepingud, tuntud ka kui CFD

Lühikese vaatega kaupleja eesmärk on teenida kasumit võrdlemisi kiiresti ning oma tulemuslikkust mõõdab ta päevades, nädalates või kuudes. Kaupleja hoiab turgudel igapäevaselt silma peal ning tihtilugu teeb ta mitu tehingut nädalas. 

Kui oled pigem kaupleja tüüpi, siis võib CFD kauplemine olla sinu jaoks. CFD, ehk hinnavahelepingu kauplemine võimaldab sul spekuleerida finantsturgudel, ilma et peaksid omandama tehingu aluseks olevat vara. See tähendab, et saad kasu tõusudest ja langustest erinevatel turgudel, investeerides ainult murdosa positsiooni tegelikust väärtusest. See annab sulle võimaluse maksimeerida oma potentsiaalset tulu, kuid samas suurendab see ka Sinu finantsriski.

Change äpp on kasutajasõbralik ja madalate tasudega. Meie platvorm oma laia instrumentide valikuga sobib nii pika vaatega investorile kui ka kauplejatele ning sissemaksed algavad kümnest eurost. Meie platform on turvaline ja meid auditeerib audiitorfirma Grant Thornton. Pea meeles, et tavaliselt on mõistlik hajutada oma investeeringuid mitme varaklassi vahel. See aitab sul maksimeerida potentsiaalset tulu ja hajutada riske.


Change aktsiad*ja ETFid* on lepingud, mis jäljendavad aluseks olevat aktsiat või ETF-i.